Bloem Sealants heeft zich na vragen uit de markt op dit probleem gericht en lijkt er voor de beglazingskit MSP-Oneseal nu een antwoord op te hebben. Na een testperiode van anderhalf jaar lijkt de nieuwe formule geen problemen meer te veroorzaken. Garanties worden overigens niet gegeven, maar het resultaat is dusdanig bemoedigend dat MSP-Oneseal beglazingskit met KOMO certificaat voortaan uitsluitend met de aangepaste samenstelling wordt geleverd.
Bij de ontwikkeling werd het probleem eerst zoveel mogelijk ingekaderd. Om te beginnen is geanalyseerd wanneer zich het probleem voordoet, in welke regio’s en onder welke omstandigheden. “Wat de beestjes lekker schijnen te vinden zijn vooral polymeerkitten en het betreft de zogenaamde huisjesslakken die de schade aanbrengen”. Naaktslakken bleken tot noch toe geen veroorzakers waardoor Bloem Sealants er van uit ging, dat de diertjes de kit voor de opbouw van hun schelp nodig hebben. Daarnaast worden ze aangetrokken door de alcoholgeur die vrijkomt bij uitharding van de kit.
Bij de aanpassing van het receptuur werd bepaald dat er geen gevarentekens op de verpakking mochten komen want dat zou “terug naar af” betekenen. Van chemische oplosmiddelen in de kit mee mengen werd totaal afgezien want de basiseigenschap van polymeerkitten is juist dat ze vrij zijn van oplosmiddel, siliconen en isocyanaten. En die voordelen wilde Bloem Sealants pertinent behouden.